Prachtige opbrengst

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 08:53

Prachtige opbrengst in één weekend

 

Het weekend van 10, 11 en 12 juni stond in het teken van maar liefst twee evenementen die beide draaiden om het ophalen van geld voor goede doelen rondom kanker.

 

Op vrijdag startte het eerste evenement in Kerkdriel bij voetbalclub DSC met een stille tocht ter nagedachtenis aan allen die we hebben verloren aan kanker en die strijden of hebben gestreden tegen deze ziekte. Daarna werd het evenement officieel geopend door burgemeester Van Kooten van Kerkdriel en werd de vrijdagavond opgeluisterd met live muziek van de band Dr Feelgood.

Op zaterdag en zondag werden er door 40 voetbalteams wedstrijden gespeeld van twintig minuten per wedstrijd. Al wekenlang zijn deze teams in touw geweest om zich op allerlei mogelijke manieren te laten sponsoren voor hun inzet dit weekend.

Naast de voetbalwedstrijden stonden de zaterdag en zondag ook in het teken van muziek, plezier en vermaak voor jong en oud. Er was een glazen huis met diverse dj's, er waren activiteiten voor de jeugd en optredens van onder andere Django Wagner en lokale bands.

In ditzelfde weekend vond er in Son en Breugel het evenement Samen Sterker plaats. Rond de vijver in het centrum van het dorp werd een twintig uur durende estafetteloop gehouden die zaterdagmiddag van start ging. Tegelijkertijd werd er op een podium naast de vijver op hometrainers ook twintig uur gefietst. 
Op zaterdagavond werd er een spectaculaire lichtshow vertoond boven de vijver, tijdens deze show werd er stilgestaan bij de ziekte kanker door het Theaterkoor Sincère en diverse sprekers. De te lopen route rondom de vijver was inmiddels prachtig verlicht met honderden lampions waar mensen een persoonlijke boodschap op hadden kunnen schrijven. 

Ook de zondag stond in het teken van lopen, fietsen en vermaak. Er werd een juniorvariant van de estafetteloop gehouden en een variant voor de bewoners van Zonhove, een woonvorm in Son voor mensen met een (ernstige) meervoudige en/of lichamelijke beperking. Gedurende de dag was er muziek, zang en dans en werd er geproost op het leven bij de vele gezellige kraampjes. 

 

Op zondagmiddag werden op beide evenementen de cheques uitgereikt. In Kerkdriel mochten onze zeer gewaardeerde vrijwilligers Ton en Astrid de Graaf een cheque van maar liefst €22.514,00 in ontvangst nemen en in Son en Breugel kwam daar nog eens een bedrag van €9.336,81 bij dat in ontvangst werd genomen door onze voorzitter en penningmeester Pamela Hoetelmans en Dagmar Dielissen.

 

Bij Ruby and Rose genieten we nog even flink na van dit meer dan fantastische weekend. En we zijn ook nog een beetje beduusd van het geweldige bedrag dat we in één weekend in ontvangst hebben mogen nemen. We willen de organisatoren en vrijwilligers van beide evenementen dan ook op deze plaats nogmaals bedanken voor de geweldige organisatie en de tomeloze inzet waarmee zo ontzettend veel geld is opgehaald voor de goede doelen die, net zoals Ruby and Rose, strijden tegen kanker.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.