Kunstveiling Veenendaal

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 09:27

Uitnodiging Kunstveiling op 7 oktober en Kunstexpositie van 1  t/m 7 okt.

 

Als Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal organiseren wij een unieke en bijzondere kunstveiling op donderdagavond 7 oktober in brasserie DownTown, Tuinstraat 133 in Veenendaal.

Tijdens deze veiling worden 25 unieke kunstwerken geveild, die allemaal belangeloos door 25 verschillende kunstenaars uit Rhenen, Veenendaal en omgeving zijn gemaakt. De 25 kunstwerken zijn vanaf vrijdag 1 oktober t/m donderdag 7 oktober te bekijken in Down Town.

De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan de Stichting Ruby and Rose, die zich sterk maakt voor meer onderzoek naar gynaecologische kankersoorten en meer voorlichting over deze vrouwenkankers. Het onderzoek naar gynaecologische kanker richt zich op alle vrouwen van alle leeftijden. Hoe noodzakelijk dit is, blijkt uit de cijfers: Jaarlijks krijgen in Nederland ca. 4500 vrouwen een vorm van kanker aan o.a. de baarmoeder(hals) en eierstokken. Zo’n 1500 vrouwen overlijden aan de gevolgen hiervan.

We willen zoveel mogelijk geld ophalen voor dit belangrijke goede doel, omdat het elke vrouw kan overkomen; je moeder, je zus, je vriendin, je dochter, je tante en je oma. Omdat elke vrouw het waard is!

Daarom is het van groot belang dat  zoveel mogelijk serieuze potentiële kopers naar deze veiling komen. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om 7 oktober persoonlijk aanwezig te zijn bij de veiling, dan is het ook mogelijk om van te voren een bod uit te brengen, iemand te machtigen om voor jou te bieden of telefonisch mee te kunnen bieden op de avond zelf.

Naast de 25 kunstwerken worden er ook nog zes bijzondere kavels geveild, die een link hebben met het thema van de veiling. Het gaat o.a. om een aantal workshops, een rondleiding, een wandeling en een sieraad.

 

Om de opbrengst van de veiling volledig aan Ruby and Rose ten goede te laten komen, vragen we iedere bezoeker om een toegangskaartje te kopen voor 12,50€  (hiervoor krijg je een leuke avond met  2 consumpties en hapjes).

 

Tot slot proberen we geld binnen te krijgen via de verkoop van prachtige ansichtkaarten van de kunstwerken, € 1,50 per stuk of  €24,99 voor een set van 26 kaarten. Ook verkopen we een mooie overzichtscatalogus voor € 5,00 per stuk.

 

Toegangskaarten voor de veiling, ansichtkaarten en de catalogus zijn te koop tijdens de expositie in DownTown en vanaf nu kan dit ook via de website www.kunstveilingveenendaal.nl  Op deze website staan ook alle te veilen kunstwerken afgebeeld met een omschrijving van kunstwerk en kunstenaar.

 

We hopen je van harte te kunnen ontvangen als bezoeker van de website, de expositie in DownTown, bezoeker van de veiling, maar bovenal als koper van een kunstwerk of één van onze andere producten.

Mocht je mensen kennen, die wellicht ook geïnteresseerd zijn in dit project, de expositie of de veiling, stuur dan deze uitnodiging naar hen door. Bij deze uitnodiging is een digitale flyer gevoegd, waarin diverse links naar de kunstwerken en de kunstenaars staan.

 

De Kunstveiling is op 7 oktober : inloop 19.00 uur en om 19.30 uur start de veiling!

 

Voor vragen, een nadere toelichting of afspraken over een van te voren uit te brengen bod of een alternatieve manier van bieden, dan kun je contact opnemen door een mail te sturen aan kunstveilingveenendaal@gmail.com

 

 

Met vriendelijke groet,

Kunstcommissie , Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.