Myrna de Graaff

01 januari 1977 – 02 april 2011

 

Op 2 april 2011 overleed Myrna de Graaff op 34-jarige leeftijd aan eierstokkanker. Myrna was zelf werkzaam op de operatiekamer in het ziekenhuis en wist als geen ander wat het is om grote operaties te moeten ondergaan. De ziekte werd bij haar ongeveer twee jaar voor haar overlijden voor het eerst geconstateerd.

Er volgde een moeizame periode met grote operaties en veel chemotherapie. Medio 2010 leek het erop dat Myrna zich gewonnen moest geven aan deze afschuwelijke ziekte. Echter, ze herstelde wonderbaarlijk goed vanuit dit diepe dal.

In die fase besloot ze dat ze zich volledig wilde inzetten voor de strijd tegen eierstokkanker en sloot zich aan bij de vriendinnen van onze stichting Ruby and Rose. Ze zocht de publiciteit om anderen te informeren en te motiveren om samen iets te doen voor dit goede doel. Ondanks alle zware behandelingen bleef ze positief en hield ze de moed erin.

 Ze bleef genieten van alle kleine momenten die haar waren gegund. In maart 2011 sloeg de ziekte echter opnieuw hard toe. Er was geen redden meer aan. Op 2 april overleed ze op veel te jonge leeftijd. We betreuren het verlies van onze vriendin en danken haar voor haar grote inzet.

 

Deze nieuwe versie van 'Stars' is speciaal gemaakt door twee ambassadeurs van Ruby and Rose, voor hun vriendin Myrna.

Het nummer "Stars" van Charly Lownoise & Mental Theo was haar favoriete nummer. Myrna overleed aan eierstokkanker, maar het was haar grootste wens om meer aandacht te creëren en geld in te zamelen voor stichting 'Ruby and Rose'. Theo Nabuurs (Mental Theo) heeft zijn eigen tekst herschreven op het verhaal van Myrna en zijn vrouw Maycke heeft dit op bijzondere wijze gezongen. 

 

Lees hieronder het artikel van Ton de Graaff (vader van Myrna) uit de Libelle september 2019