In memoriam: de dappere, sterke en moedige  

Marian Atema-Sauer

21 juni 1968 – 5 juni 2014

In 2008  moest Marian voor de eerste keer tegen baarmoederhalskanker vechten. Met volle moed overwon ze deze ziekte waarna ze in aanraking kwam met de stichting Ruby en Rose. “Daar ga ik wat mee doen”, zei ze met diezelfde moed en energie! Ze droeg een warm hart toe aan Ruby and Rose, al gauw liepen haar vriendinnen met armbanden, tassen en/of T-shirts en niet alleen haar vriendinnen.

Na 5 jaar werd ze ‘schoon’ verklaard, een reden tot een feestje. Swingend en bruisend van energie stond ze op het concert van Nile Rodgers te genieten van het nummer Get Lucky. Nile had nota bene zelf net prostaatkanker overwonnen en gaf daardoor een extra dimensie aan dit concert. De vreugde was voor deze energieke vrouw helaas van korte duur, november 2013 kreeg ze een keiharde uitslag: het is terug.

Vechtend en niet willen opgeven onderging ze behandelingen tot 4 april dit jaar…de diagnose kwam: “we kunnen niks meer voor je betekenen”.

5 juni 2014 is deze bijzondere, dappere, sterke, moedige en beeldschone vrouw overleden. Haar strijd is gestreden. De eeuwige stralende glimlach, zelfs toen ze heel ziek was, haar kracht, warmte en liefde die ze bezat maakt haar eeuwig gemist.