Corina Berendsen

Ze is voor het eerst met Stichting Ruby and Rose in aanraking gekomen toen zij met haar kliniek op een Womens fair op de St. Annastraat in Nijmegen was. Op dat moment niet wetende dat zij zelf ook gynaecologische kanker had.  In april 2015 kreeg Corina de diagnose eierstokkanker. 

In 2015 begonnen de klachten en kwam Corina in de medische molen terecht. Haar baarmoeder werd in 2010 vanwege medische redenen verwijderd, de arts raadde haar destijds aan om haar eierstokken te laten zitten in verband met een vervroegde overgang. Tot overmaat van ramp kreeg Corina eierstokkanker en door de erg hoge tumormarkers werd er besloten dat ze geopereerd moest worden.   Ze heeft na een heftige operatie in september een  tombola-avond georganiseerd. Dat heeft ze toen samen gedaan met haar vriendin Yvette Steffens, haar moeder is ook overleden aan eierstokkanker. Het bestuur van Stichting Ruby and Rose leerde Corina hierdoor nog beter kennen.

Het werd een heftig  jaar vol met chemokuren en spannende uitslagen volgden. Een jaar later waren haar waardes weer verhoogd en bijna gelijk aan de tumormarkers van het jaar voor de operatie. Dit nieuws kwam hard aan bij Corina.

Daarna kwam er een periode waarin zij er alles aan deed om te vechten tegen deze ‘silent lady killer’.  Een onzekere periode waarin Corina liet zien hoe sterk zij was en ongelooflijk positief bleef. Ze haalde alles uit het leven en was een lichtpunt voor velen. Haar inzet voor Stichting Ruby and Rose was tomeloos en ze ontwikkelde samen met Dorenda Dennissen de amulet. Haar amulet was een van de manieren om te laten zien hoe groot de noodzaak is naar gynaecologisch onderzoek.

Ondertussen ging het weer mis. Op een vakantie in Menorca werd al gauw duidelijk dat er uitzaaiingen waren in haar longvlies. Ze moest terug naar Nederland om de juiste behandeling te ondergaan.  Ondanks dat het slechter ging met haar bleef Corina mentaal zo sterk en raakte nog meer verbonden met Ruby and Rose.

Corina wilde meer doen en nam het besluit om te gaan vloggen voor de Stichting. Men kreeg letterlijk een kijkje in haar leven met Eierstokkanker. Haar vooruitzicht was niet goed, in de meeste gevallen is de gemiddelde overlevingskans van eierstokkanker 36 maanden na diagnose. Ze heeft zelf 12 vlogs gemaakt voor de Stichting. Van leuke, hilarische, gekke, grappige tot verdrietige en heftige filmpjes waarin ze ons echt ‘meenam’ en helemaal veroverde met haar uitstraling en woorden. Ze was een prachtige vrouw die de boodschap kon overbrengen waarbij ze je raakte. Door haar puurheid en oprechtheid ontroerde ze velen. Ze heeft zich tot het laatste moment ingezet voor Ruby and Rose met alles wat ze in zich had.

Op 19 augustus 2018  hebben wij,  met pijn in ons hart, moeten vernemen dat onze inspirator en dierbare vriendin Corina is overleden. Niet te beschrijven wat het met ons, als bestuur, doet als we weer afscheid moeten nemen van een vrouw, die helemaal nog niet klaar was met haar leven. Voor ons een motivatie om door te gaan met onze strijd, voor Corina en al die vrouwen die sterven aan deze ellendige vorm van gynaecologische kanker. We gaan door, met Corina in onze gedachten, want er is nog veel te winnen.

We zullen je nooit vergeten.

 

Haar vlogs zijn te zien op deze website. Corina heeft voor stichting Ruby and Rose een geweldige actie op touw gezet om aandacht te vragen voor eierstokkanker, door middel van een prachtig amulet!

Corina maakte zich sterk en wilde iets voor andere vrouwen betekenen. Ze zette daarom 'een campagne voor bewustwording' op.