de Ambassadeurs van Stichting Ruby and Rose

 

Theo Nabuurs

DJ Producer & Presentator Theo Nabuurs is vader van twee zonen en getrouwd met zangeres Maaike Nabuurs, ook wel bekend als Maycke. Hij zet zich al jaren belangeloos in voor stichting Ruby and Rose. Het was namelijk de grote wens van Myrna, die inmiddels overleden is aan eierstokkanker, om Ruby and Rose na haar dood te blijven steunen en zo samen te vechten tegen deze vreselijke ziekte. Theo produceerde ook samen met Maaike de single “Stars” opnieuw voor Ruby and Rose met een tekst geïnspireerd  op de woorden en gedachten van Myrna. Tijdens haar begrafenis is deze versie voor het eerst gezongen. Wij zijn ontzettend dankbaar voor deze geweldige inzet van Theo Nabuurs!

Maaike Nabuurs-Jansen

Zangeres Maycke is zangeres en heeft speciaal het nummer “Stars” herschreven en samen opgenomen met haar man Theo Nabuurs voor stichting Ruby and Rose. Dit was het favoriete nummer van haar goede vriendin Myrna, die overleed aan de gevolgen van eierstokkanker. Maycke heeft dit nummer al een aantal keer live gezongen tijdens evenementen voor Ruby and Rose. Alle opbrengsten hiervan zijn gedoneerd aan Stichting Ruby and Rose.

“Geen enkele vrouw zou mogen meemaken wat Myrna heeft moeten ondergaan. Mede door de wens van Myrna, namelijk meer onderzoek naar gynaecologische kanker, help ik de stichting waar ik kan met heel mijn hart en met alle liefde!

HILMAR MULDER

Hoofdredacteur van Libelle Hilmar Mulder is moeder van twee kinderen en getrouwd met journalist Wim Spijkers. Hilmar Mulder is al jaren werkzaam in de media, voor Libelle was zij hoofdredacteur van ELLE, Grazia en Cosmopolitan. Op haar 27e werd bij haar het voorstadium van baarmoederhalskanker geconstateerd en sindsdien heeft dit onderwerp haar aandacht. Graag wil zij zich als ambassadeur voor Ruby and Rose hard maken voor meer aandacht voor gynaecologische kanker. Daarover zegt zij zelf:

‘Ik kan mij helemaal vinden in de missie van Stichting Ruby and Rose: minder vrouwenkanker, meer genezing en meer bewustwording en voorlichting over vrouwenkanker. Hier MOETEN meer vrouwen meer over weten.’

Olga Commandeur

Olga Commandeur is ex-topsportster, docent lichamelijke opvoeding, presentatrice van Nederland in Beweging en vitaliteitscoach.
Zij is moeder van een volwassen zoon en dochter en oma van een prachtige kleinzoon. Samen met haar man, die ook drie volwassen kinderen heeft, geniet zij van het leven.
Vanuit haar eigen bedrijf “Olga Commandeur ProMotions” verzorgt zij als vitaliteitscoach workshops over het belang van bewegen voor je gezondheid.

Ik ben ambassadeur van Stichting Ruby en Rose geworden omdat ik zelf als gezonde vrouw en moeder helemaal achter de doelstellingen van de stichting sta. Daar is nog heel veel financiële ondersteuning voor nodig. Ik hoop hier een klein steentje aan bij te dragen door de naamsbekendheid en steun te vergroten van deze sympathieke, goed opgezette, transparante Stichting, die geleid wordt door een hardwerkend enthousiast team. 

Khadija Arib

Khadija Arib is sinds 1 maart 2007 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Vanaf 13 januari 2016 tot en met 7 april 2021 was zij Voorzitter van de Kamer. Ze draagt Ruby and Rose al lange tijd een warm hart toe. Zij vindt het belangrijk om de bestrijding van gynaecologische kanker te ondersteunen en de bewustwording ervan te vergroten. Zij zei daarom met overtuiging ‘ja’ op de vraag of zij zich als ambassadrice wil inzetten voor de stichting.