Bestuur - Medewerkers - INspirators

Stichting Ruby and Rose werkt alleen met vrijwilligers en is dankbaar voor de geweldige inzet van zowel het bestuur als  alle andere vrijwilligers. Ook het bestuur ontvangt geen beloning voor zijn werkzaamheden. Onze vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in, onder meer bij het beheren van de webshop, bij voorraadbeheer van de producten die Ruby and Rose verkoopt, bij bemanning van stands bij evenementen, bij het organiseren van evenementen en bij het beheren van de website.
 

Voorzitter:

karin van aspert-mommers

Ik geloof in de kracht van Samen! Samen sta je sterker en dat is juist wat mij zo aanspreekt binnen de Stichting Ruby and Rose. Met vele enthousiaste vrijwilligers, donateurs en actieve bestuursleden zetten wij er samen de schouders onder om zoveel mogelijk financiële middelen op te halen voor onderzoek naar vrouwenkankers. Dit is meer dan broodnodig, elk jaar krijgen 4500 vrouwen de diagnose gynaecologische kanker waarvan er 1500 vrouwen aan overlijden. Vanuit mijn bestuurservaring bij diverse serviceclubs o.a. Ladies Circle Nederland hoop ik in mijn rol als voorzitter een actieve bijdrage te kunnen leveren. Wilt u samen met mij het verschil maken sluit u dan aan bij onze Stichting, ik vertel u er graag meer over.

Secretaris/penningmeester:

SANDRA DOUNA

Recent heb ik de taak van secretaris en penningmeester binnen het bestuur van Ruby & Rose op me genomen. Al vanaf het begin bij de oprichting van de stichting ben ik nauw betrokken geweest bij veel activiteiten om meer naamsbekendheid te geven aan Ruby and Rose. Ik heb de stichting zien groeien tot een mooie en volwassen goede doelen organisatie, die al vele onderzoeksprojecten heeft gefinancierd. Het doel van de stichting om meer bekendheid te geven aan gynaecologische kankers steun ik van ganser harte. Dit heeft voor mij nog een extra dimensie gekregen omdat helaas mijn moeder onlangs overleden is aan de gevolgen van eierstokkanker. Laten we samen ons best doen om deze vreselijke ziektes de wereld uit te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen voor het broodnodige onderzoek. Iedereen heeft immers wel een moeder, zus, dochter of vriendin die slachtoffer kan worden.    

Algemeen bestuurslid en oprichter Ruby and Rose:

Prof. Dr. Leon Massuger

Prof. dr. Leon Massuger, oncologisch gynaecoloog, zag dagelijks het verdriet, de pijn en het diepe leed dat vrouwen treft met de diagnose baarmoederhalskanker of eierstokkanker. Dáár wilde hij iets aan doen. Daarom richtte Leon Massuger in 2006 Stichting Ruby and Rose op: om samen de strijd aan te gaan tegen vrouwenkankers.

Ruby and Rose zet zich landelijk in en probeert zo veel mogelijk fondsen te werven om zo veel mogelijk onderzoeken te financieren. Hierdoor kunnen meer projecten worden gefinancierd, met als uiteindelijk doel een langere levensverwachting voor vrouwen met deze agressieve vorm van kanker. Want elke vrouw met eierstokkanker, is er één te veel.

Medewerkers:

 

Webshopbeheer:  Sandra Douna 

PR & Websitebeheer: Merel Prins / Sandra Douna

Social media & Communicatie: Veerle Massuger / Merel Prins 

 

 

ontwerp website:

Elles Ploegmakers - Gloudemans
Tellestory 

 

Inspirators:

Gladys v.d. Munckhof

Ria Koopmans                

Stephan Punt

Ineke van Aken

Marieke Smit

Merel Prins

 

lees hun persoonlijke verhaal