Bestuur - Medewerkers - INspirators

Stichting Ruby and Rose werkt alleen met vrijwilligers en is dankbaar voor de geweldige inzet van zowel het bestuur als  alle andere vrijwilligers. Ook het bestuur ontvangt geen beloning voor zijn werkzaamheden. Onze vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in, onder meer bij het beheren van de webshop, bij voorraadbeheer van de producten die Ruby and Rose verkoopt, bij bemanning van stands bij evenementen, bij het organiseren van evenementen en bij het beheren van de website.
 

Voorzitter:

Pamela Hoetelmans

“ Vanuit Ladies’ Circle Nederland ben ik enkele jaren geleden nauw betrokken geweest bij Stichting Ruby and Rose. De Stichting was ons nationale doel en steeds meer werd ik geraakt door de passie waarmee het bestuur en alle vrijwilligers zich hard maakten voor hun doel. Een doel dat zo concreet is en door samen Ruby and Rose te promoten en financiele middelen op te halen voor goed onderzoek, kunnen veel vrouwen worden geholpen. Het enthousiasme en de wijze van promoten van de stichting is mij altijd bij gebleven en ik ben er dan ook zeker trots op om vanaf 1 april 2020 weer onderdeel hiervan uit te mogen maken.”

Secretaris/penningmeester:

SANDRA DOUNA

Recent heb ik de taak van secretaris en penningmeester binnen het bestuur van Ruby & Rose op me genomen. Al vanaf het begin bij de oprichting van de stichting ben ik nauw betrokken geweest bij veel activiteiten om meer naamsbekendheid te geven aan Ruby and Rose. Ik heb de stichting zien groeien tot een mooie en volwassen goede doelen organisatie, die al vele onderzoeksprojecten heeft gefinancierd. Het doel van de stichting om meer bekendheid te geven aan gynaecologische kankers steun ik van ganser harte. Dit heeft voor mij nog een extra dimensie gekregen omdat helaas mijn moeder onlangs overleden is aan de gevolgen van eierstokkanker. Laten we samen ons best doen om deze vreselijke ziektes de wereld uit te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen voor het broodnodige onderzoek. Iedereen heeft immers wel een moeder, zus, dochter of vriendin die slachtoffer kan worden.    

Algemeen bestuurslid en oprichter Ruby and Rose:

Prof. Dr. Leon Massuger

Prof. dr. Leon Massuger, oncologisch gynaecoloog, zag dagelijks het verdriet, de pijn en het diepe leed dat vrouwen treft met de diagnose baarmoederhalskanker of eierstokkanker. Dáár wilde hij iets aan doen. Daarom richtte Leon Massuger in 2006 Stichting Ruby and Rose op: om samen de strijd aan te gaan tegen vrouwenkankers.

Ruby and Rose zet zich landelijk in en probeert zo veel mogelijk fondsen te werven om zo veel mogelijk onderzoeken te financieren. Hierdoor kunnen meer projecten worden gefinancierd, met als uiteindelijk doel een langere levensverwachting voor vrouwen met deze agressieve vorm van kanker. Want elke vrouw met eierstokkanker, is er één te veel.

Medewerkers:

 

Webshopbeheer:  Sandra Douna / Denise de Laat

PR & Websitebeheer: Merel Prins / Sandra Douna

Social media & Communicatie: Veerle Massuger / Merel Prins / Denise de Laat 

 

 

ontwerp website:

Elles Ploegmakers - Gloudemans
Tellestory 

 

Inspirators:

Gladys v.d. Munckhof

Ria Koopmans                

Stephan Punt

Ineke van Aken

Marieke Smit

Merel Prins

 

lees hun persoonlijke verhaal