Bestuur - Medewerkers - INspirators

Stichting Ruby and Rose werkt alleen met vrijwilligers en is dankbaar voor de geweldige inzet van zowel het bestuur als  alle andere vrijwilligers. Ook het bestuur ontvangt geen beloning voor zijn werkzaamheden. Onze vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in, onder meer bij het beheren van de webshop, bij voorraadbeheer van de producten die Ruby and Rose verkoopt, bij bemanning van stands bij evenementen, bij het organiseren van evenementen en bij het beheren van de website.
 

Voorzitter:

Pamela Hoetelmans

“ Vanuit Ladies’ Circle Nederland ben ik enkele jaren geleden nauw betrokken geweest bij Stichting Ruby and Rose. De Stichting was ons nationale doel en steeds meer werd ik geraakt door de passie waarmee het bestuur en alle vrijwilligers zich hard maakten voor hun doel. Een doel dat zo concreet is en door samen Ruby and Rose te promoten en financiele middelen op te halen voor goed onderzoek, kunnen veel vrouwen worden geholpen. Het enthousiasme en de wijze van promoten van de stichting is mij altijd bij gebleven en ik ben er dan ook zeker trots op om vanaf 1 april 2020 weer onderdeel hiervan uit te mogen maken.”

Penningmeester:

Dagmar Dielissen

“De doelen waar Stichting Ruby and Rose voor staat zijn heel belangrijk en spreken iedere vrouw aan. Als lid van de Nationale Service Raad van Ladies’ Circle Nederland heb ik me twee jaar lang ingezet voor Ruby and Rose. In die periode ben ik geraakt door het enthousiasme van alle betrokkenen bij Ruby and Rose, bestuur en vrijwilligers, en door de warme reacties op evenementen door het hele land. Daarom wil ik me graag als bestuurslid inzetten voor de Stichting. Samen sterk!”

Secretaris:

SANDRA DOUNA

Ik ben Sandra Douna en heb recent de taak van secretaris binnen het bestuur van Ruby & Rose op me genomen. Als echtgenote van Leon Massuger ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij veel activiteiten van de stichting. Ik heb dan ook de stichting zien groeien tot een mooie en volwassen goede doelen organisatie, die al vele onderzoeksprojecten heeft gefinancierd. De rol van secretaris/penningmeester heb ik in een eerdere fase ook al eens ingevuld waardoor ik een vliegende start kan maken. Het doel van de stichting om meer bekendheid te geven aan gynaecologische kankers steun ik van ganser harte. Dit heeft voor mij nog een extra dimensie gekregen omdat ook mijn moeder behandeld wordt voor die afschuwelijke ziekte die eierstokkanker heet. Laten we samen ons best doen deze vreselijke ziektes de wereld uit te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen voor het broodnodige onderzoek. Iedereen heeft immers wel een moeder, zus of dochter die slachtoffer kan worden.    

Bestuurslid, marketing & PR:

merel prins 

" In 2019 bleek ik eierstokkanker te hebben, op 39-jarige leeftijd. Twee zware operaties en een revalidatieperiode volgden en dankzij een legertje engeltjes op mijn schouder ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds schoon.
Ik besloot om mijn verhaal te verwerken in een tiental blogs en op die manier werd ik 'gevonden' door de dames van Ruby and Rose. Na ruim een jaar meegewerkt te hebben aan de berichten op de sociale media en de website ben ik gevraagd om plaats te nemen in het bestuur en daar heb ik volmondig "ja" op gezegd! Het voelt heel fijn om mijn eigen ervaringen om te kunnen zetten in iets goeds en positiefs. Ik hoop hiermee meer bekendheid te geven aan gynaecologische kanker en mijn lotgenoten te helpen."

 

Oprichter Ruby and Rose:

Prof. Dr. Leon Massuger

Prof. dr. Leon Massuger, oncologisch gynaecoloog, zag dagelijks het verdriet, de pijn en het diepe leed dat vrouwen treft met de diagnose baarmoederhalskanker of eierstokkanker. Dáár wilde hij iets aan doen. Daarom richtte Leon Massuger in 2006 Stichting Ruby and Rose op: om samen de strijd aan te gaan tegen vrouwenkankers.

Ruby and Rose zet zich landelijk in en probeert zo veel mogelijk fondsen te werven om zo veel mogelijk onderzoeken te financieren. Hierdoor kunnen meer projecten worden gefinancierd, met als uiteindelijk doel een langere levensverwachting voor vrouwen met deze agressieve vorm van kanker. Want elke vrouw met eierstokkanker, is er één te veel.

Medewerkers:

Coördinator Projecten & Events: Sandra Douna

Webshopbeheer: Lia Wildeman en Denise de Laat

PR & Websitebeheer: Merel Prins

Social media & Communicatie: Merel Prins / Denise de Laat 

Voorraadbeheer: Ton de Graaff

Stands en bemanning vrijwilligers: Astrid de Graaff

 

ontwerp website:

Elles Ploegmakers - Gloudemans
Tellestory 

 

Inspirators:

Gladys v.d. Munckhof

Ria Koopmans                

Stephan Punt

Ineke van Aken

Marieke Smit

Merel Prins

 

lees hun persoonlijke verhaal