nieuwsbrief September 2022

Stichting Ruby and Rose houdt je in haar nieuwsbrief op de hoogte van de  acties en evenementen voor fondsenwerving en de status van de wetenschappelijke onderzoeken die gefinancierd zijn door de Stichting  Ruby and Rose. 

Copyright © 2021 Stichting Ruby and Rose, Alle rechten voorbehouden.


september is de maand van de gynaecologische kanker

Ieder jaar staat de maand september internationaal in het teken van gynaecologische kanker, dat zijn onder andere de ziektes eierstokkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, trofoblastziekte en vulvakanker. Eierstokkanker wordt nog steeds de "silent ladykiller" genoemd, omdat deze ziekte vaak in een (te) laat stadium gediagnosticeerd wordt, waardoor de overlevingskans van de patiënt nog steeds laag zijn in verhouding tot andere kankers.

Meer aandacht voor deze ziekten betekent meer kans op een beter leven voor de vrouwen die getroffen zijn door deze ziekten. Het betekent ook dat vrouwen bepaalde klachten sneller herkennen en eerder naar hun (huis)arts gaan voor onderzoek zoals een uitstrijkje of een echo. Het is belangrijk dat vrouwen bepaalde signalen van hun lichaam herkennen en weten wanneer ze naar een arts moeten. Daar hoort ook het doorbreken van het taboe bij wat nog steeds voor veel vrouwen een extra drempel vormt om met klachten naar de huisarts te gaan. 

We hebben 

 

 


SHOP NU VOOR JEZELF EN VOOR EEN ANDER....

Nieuwe producten in de Webshop van Ruby and Rose

In de webshop van Ruby and Rose vind je tal van leuke nieuwe producten. Er is namelijk een hele fijne samenwerking tot stand gekomen met een aantal mooie bedrijven. Shop dus nu voor bijvoorbeeld een toffe tas van ZebraTrends, leuke vilten onderzetters en slingers van Sjaal met een verhaal en verzorgingsproducten van Loveli via schoonheidssalon Très Chic van onze vrijwilligster Denise de Laat.

Door jouw cadeautjes in onze webshop te kopen, draag jij jouw steentje bij aan onderzoek naar gynaecologische kanker. De opbrengst van onze verkopen gaan namelijk direct naar deze onderzoeken en daarmee worden 5000 vrouwen per jaar geholpen.

 


CREW RUBY AND ROSE

Merel Prins. Foto: Elles Ploegmakers

Deze dame heb je wellicht al eens voorbij zien komen op onze sociale media of onze website. Sinds een aantal maanden is Merel toegetreden tot het groepje vrijwilligers dat alles rondom Ruby and Rose draaiende houdt. Merel is ervaringsdeskundige op het gebied van eierstokkanker, deze ziekte trof haar eind 2018. Door de blogs die ze schreef en online plaatste kwam Ruby and Rose haar een jaar geleden op het spoor. Merel heeft twee zware operaties moeten doorstaan om van deze nare ziekte verlost te worden, helaas hebben deze operaties tot op de dag van vandaag flink wat gevolgen. Je vindt de blogs van Merel via deze link.

Samen met  Elles en Denise zorgt zij nu voor de online marketing en pr van Ruby and Rose en daar zijn wij ontzettend blij mee! Ook voor Merel is dit een nieuw en fijn hoofdstuk na een hoop ellende: "Ruby and Rose heeft mij de kans gegeven om mijn eigen ervaringen met kanker om te zetten in iets positiefs. Eierstokkanker heeft mij veel gekost, zowel fysiek als mentaal. Juist daarom wil ik zo graag meehelpen om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar deze zeldzame vorm van kanker. 

Eierstokkanker treft een kleine 5000 vrouwen per jaar en wordt ook wel de 'silent lady-killer' genoemd omdat 70% van de vrouwen met deze vorm van kanker na zeven jaar niet meer leeft. Ik besef dat ik ontzettend veel geluk heb gehad dat ik nu 'schoon' ben, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet geconfronteerd word met de gevolgen van deze ziekte."


de alternatieve vierdaagse

Tijdens de Nijmeegse vierdaagse wordt er veel gewandeld voor het goede doel. En één van deze goede doelen is Ruby and Rose. 
Nu de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar wederom geen doorgang kan vinden, kun je via de Alternatieve Vierdaagse tóch wandelen voor Ruby and Rose.

De afgelopen jaren is er door onze sponsorlopers bij de Nijmeegse Vierdaagse al ontzettend veel geld opgehaald. 

Op 20-23 juli vindt De Alternatieve Vierdaagse plaats. Via De Alternatieve Vierdaagse-app loop je vier dagen lang een vooraf gekozen afstand vanuit je eigen locatie.  Dat kan dus vanuit je eigen huis, of elders in het land en zelfs in het buitenland.

Doe jij ook mee? Klik hier voor meer informatie.

v.l.n.r.: Linda Berben, Dagmar Dielissen en Eby de Beer

Eby de Beer is al een aantal jaren enthousiast vrijwilligster voor Ruby and Rose tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Sponsorloop. Als masseuse in de Ruby and Rose stand verzorgt zij onze sponsorlopers met alle liefde en zorg die zij in zich heeft. Daar krijgen wij ongelooflijk veel positieve reacties op en menig sponsorloper heeft de finish gehaald dankzij een behandeling en/of massage van Eby tijdens deze vier vermoeiende wandeldagen.

Eby heeft in het dagelijks leven een schoonheidssalon in Son en Breugel en sluit haar salon in de week van de Nijmeegse Vierdaagse speciaal voor Ruby and Rose om zo aanwezig te kunnen zijn voor onze sponsorlopers. Inmiddels is Eby een begrip in de stand van Ruby and Rose en weten onze sponsorlopers haar, tijdens hun rustmomentje, te vinden. Wij zijn dan ook ontzettend blij met haar als vrijwilligster!


ONDERZOEK & ZO

Stichtingen zoals Ruby and Rose zijn voor artsen en onderzoekers onontbeerlijk om hun onderzoeken gefinancierd te krijgen. In het filmpje hiernaast legt ervaringsdeskundige Merel Prins en gynaecologisch oncoloog dr. Jürgen Piek uit waarom.

Op dit moment staan er twee onderzoeken op de wachtlijst om subsidie te ontvangen van Ruby and Rose: Preventie van eierstokkanker (TUBA-WISP II) en Individualised endometrial cancer risk stratification (ENDORISK).

Alle inkomsten door donateurs, sponsors, evenementen en giften gaan direct naar deze twee onderzoeken. Je kunt al donateur worden van Stichting Ruby and Rose vanaf €5,00 per maand. Klik op onderstaande button, word donateur en ontvang als dank een leuk cadeautje!


shit or shine

Shit or Shine is een online magazine dat wordt gemaakt door en voor vrouwen met en na kanker.

Iets doen voor 185.000 vrouwen in Nederland

Mijn naam is Elsbeth Slippens en ik ben oprichtster van Shit or Shine, de zwemschool om het leven weer op te bouwen van vrouwen met of na kanker, net zo lang totdat zij weer krachtig in het leven staan, kunnen stralen en de toekomst weer voor hen zien."

Door mijn ervaringen als vriendin, leefstijl- en remissiecoach wil ik wat doen voor al deze 185.000 vrouwen met en na de behandeling van kanker. 

Er is een grote behoefte aan support voor vrouwen na de behandeling van kanker. Het warme bad van de zorg valt weg, maar niets is nog hetzelfde. Hoe pak je je leven weer op? Voor hen werd Shit or Shine in oktober 2020 gelanceerd. We gaan voor positiviteit: oog voor de shit, maar focus op de shine!

 

Dit is Shit or Shine:

-> Gratis online magazine
Met wekelijks nieuwe blogs en artikelen over onderwerpen waar je mee te maken kan krijgen als je kanker hebt, of hebt gehad.

-> Sparkle Club
Een laagdrempelige online ontmoetingsplek, waar je in contact komt met andere ervaringsdeskundigen. 

-> Challenges en trainingen
We bieden gratis challenges en betaalde trainingen aan die vrouwen met en na kanker helpen bij het werken aan hun herstel, het opbouwen van energie en het vormgeven van hun leven. 


Contact met ruby and rose

Stichting Ruby and Rose

Postbus 1030

6501 BA Nijmegen

info@Rubyandrose.nl

KvK nr 09162620

Banknr NL40RABO0326301321

ANBI 816108146