nieuwsbrief September 2022

Stichting Ruby and Rose houdt je in haar nieuwsbrief op de hoogte van de  acties en evenementen voor fondsenwerving en de status van de wetenschappelijke onderzoeken die gefinancierd zijn door Stichting  Ruby and Rose. 

Copyright © 2021 Stichting Ruby and Rose, Alle rechten voorbehouden.


september is de maand van de gynaecologische kanker

Ieder jaar staat de maand september internationaal in het teken van gynaecologische kanker, dat zijn onder andere de ziektes eierstokkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, trofoblastziekte en vulvakanker. Eierstokkanker wordt nog steeds de "silent ladykiller" genoemd, omdat deze ziekte vaak in een (te) laat stadium gediagnosticeerd wordt, waardoor de overlevingskansen van de patiënt nog steeds laag zijn in verhouding tot andere kankers.

 

Meer aandacht voor deze ziekten betekent meer kans op een beter leven voor de vrouwen die getroffen zijn door deze ziekten. Het betekent ook dat vrouwen bepaalde klachten sneller herkennen en eerder naar hun (huis)arts gaan voor onderzoek zoals een uitstrijkje of een echo. Het is belangrijk dat vrouwen bepaalde signalen van hun lichaam herkennen en weten wanneer ze naar een arts moeten. Daar hoort ook het doorbreken van het taboe bij, wat nog steeds voor veel vrouwen een extra drempel vormt om met klachten naar de huisarts te gaan. 

Op onze website staat zoveel mogelijk informatie over de meeste vormen van gynaecologische kanker, door op de button hieronder te klikken ga je meteen naar de juiste pagina. 


de zomer van 2022

Ruby and Rose heeft een fantastische zomer achter de rug met geweldige evenementen en een dito opbrengst! We zijn ontzettend dankbaar dat er zoveel mensen zijn die onze stichting een warm hart toedragen en zich inzetten om geld op te halen voor ons goede doel.

Voetbalvereniging DSC organiseert Challenge4Life

In Kerkdriel vond de Challenge 4Life plaats van voetbalvereniging DSC. Stichting Challeng4Life bestaat uit een negental supporters van DSC die een fantastisch driedaags voetbalevenement bij DSC hebben georganiseerd onder het motto  "een weekend lang voetballen voor het goede doel" waarbij iedereen - van jong tot oud - welkom is.

Het is een weekend geworden om nooit meer te vergeten, waarbij de deelnemende teams geld inzamelden dat geheel ten goede komt aan onderzoek naar kanker. Met een afwisselend programma met leuke activiteiten en de inzet van veel vrijwilligers is een fantastisch bedrag opgehaald voor diverse goede doelen, waaronder Ruby and Rose.

Onze fantastische vrijwilligers Ton en Astrid de Graaff waren aanwezig om de cheque met het enorme bedrag van € 22.514,- in ontvangst te nemen.

Ton en Astrid de Graaff

Team Nienke & Lisa met Leon Massuger en Pamela Hoetelmans van Ruby and Rose

Vierdaagse Sponsorloop 

Onderdeel van de Nijmeegse Vierdaagse is de Vierdaagse Sponsorloop. Dit houdt in dat je je kunt laten sponsoren voor de kilometers die je loopt en dat de opbrengst hiervan naar een goed doel gaat. Al een aantal jaar mag Ruby and Rose ook één van deze goede doelen zijn en hebben we inmiddels heel wat wandelaars die zich inzetten voor ons!

Eindelijk mocht de Vierdaagse dit jaar na alle corona-ellende weer van start! Door het enorm warme weer werd de start van de Vierdaagse een dag uitgesteld en werd er drie dagen gelopen in plaats van vier. Dat was al een hele opgave in de hitte! 

Wij mochten dit jaar achttien wandelaars verwelkomen, samen hebben zij ervoor gezorgd dat er in totaal maar liefst  € 10.314,- is opgehaald! Chapeau allemaal!! Wij zijn jullie enorm dankbaar en hopen jullie volgend jaar weer allemaal te zien!

 

Son en Breugel Samen Sterker - wandelestafette in de strijd tegen kanker

Het centrum van Son en Breugel stond een heel weekend lang in het teken van een twintig uur durende estafetteloop rondom de vijver in het dorp. Diverse teams en wandelaars liepen deze estafette om geld op te halen voor een flink aantal goede doelen die strijden tegen kanker, waaronder Ruby and Rose.

Een mooi en sfeervol weekend, dat met een lach en een traan werd afgesloten met een totaalopbrengst van meer dan €100.000,-. Ruby and Rose mocht een cheque in ontvangst nemen van maar liefst €9.336,81

 

Voorzitter Pamela Hoetelmans en penningmeester Dagmar Dielissen

In maart 2020 bestond Dansschool Cladans in Borne 10 jaar. Als eerbetoon aan hun oprichtster Claudia Grimberg, die in 2019 overleed, was de bedoeling om in dat jaar een mooi dansevent te organiseren. Helaas kon dit event door Corona niet doorgaan, maar op zondag 18 september 2022 was het dan eindelijk zover! Vanaf 11:00 uur is er non-stop twee uur lang enthousiast gedanst en was er een loterij met mooie prijzen. Naast dat het een geslaagd event was, is het fantastische bedrag opgehaald van € 1.660 voor Ruby and Rose.

Dansschool Cladans, alle deelnemers en sponsoren enorm bedankt hiervoor!

 


Bijzondere najaarsactie met Beauty2People

In 2005 begon Edith de Jong haar bedrijf Beauty2People. In 17 jaar tijd is dit bedrijf uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers op het gebied van huidverbeterende producten en apparatuur voor beautysalons en schoonheidsinstituten door heel Nederland.

Edith- “Onlangs is ons bedrijf vanwege de enorme groei verhuisd naar een grotere locatie in Moordrecht. Voor de opening van het nieuwe pand leek het ons een mooi idee om in plaats van bloemen of andere attenties, een donatie voor een goed doel te vragen aan onze genodigden. Voor mij persoonlijk was het al snel duidelijk dat het Stichting Ruby and Rose moest worden omdat ik mijn moeder, Cock de Jong, heb verloren aan de gevolgen van eierstokkanker. De diagnose werd vastgesteld in december 2009 en een jaar later, op 27 december 2010, is zij op 67-jarige leeftijd overleden.
Omdat wij in een branche werken waar overwegend vrouwen werkzaam zijn en omdat eierstokkanker de ‘silent lady killer ‘is, willen wij op deze manier extra aandacht vragen voor deze ziekte."

 

Dit najaar lanceert Beauty2People een speciale "Ruby and Rose-behandeling" in haar aangesloten salons en instituten. Een deel van de opbrengst van deze luxe huidverbeterende behandeling met HydroPeptide gaat naar Ruby and Rose.

Houd onze nieuwsberichten en sociale media in de gaten voor een lijst met aangesloten beautyinstituten waar je deze unieke high-end beautybehandeling kunt ondergaan. Ook zonder behandeling kan en mag je uiteraard doneren! Via de roze button hieronder ga je direct naar de donatiepagina.


SHOPPEN VOOR HET GOEDE DOEL

Ruby and Rose heeft een eigen webshop met tal van leuke en mooie cadeautjes, voor jezelf of een ander natuurlijk! Onze webshop wordt beheerd door vrijwilligers die de bestellingen met zorg samenstellen, mooi inpakken en versturen. Met een aankoop in onze webshop steun je onze stichting.

 

De grootste verkooptopper in onze webshop is de Leopard tas van het merk Zebra. Deze shopper van PU kunstleer is niet alleen heel praktisch, maar ook hip! De tassen van Zebra zijn altijd te herkennen aan de gekartelde rand en de mooie kwaliteit met een vriendelijke prijs. 

Dit hoge model tas (34 x 28 cm) heeft een opbergvak dat sluit met een rits en heeft een luxe voering. Te dragen door middel van een dubbel handvat en een verstelbare draagband die los wordt meegeleverd. De voering is luxe afgewerkt en de tas sluit met een drukker.

In onze webshop vind je deze tas in zes verschillende uitvoeringen, dus kies jouw favoriet en steun daarmee onderzoek naar gynaecologische kanker.


status Tuba - wisp II study

Het bestuur van Stichting Ruby and Rose is blij om te merken dat alle evenementen weer op gang komen nadat deze vanwege Covid lange tijd op een laag pitje hebben gestaan. Hierdoor komen er weer de nodige financiële middelen binnen om onderzoek naar gynaecologische kanker mogelijk te maken. Prachtig om te zien hoe veel verschillende evenementen er georganiseerd worden en wat dat voor mooie bedragen oplevert.

Recent is het laatste project dat vanwege Covid op de wachtlijst stond alsnog door Ruby and Rose gefinancierd. Het betreft het onderzoek "Preventie van eierstokkanker (TUBA-WISP II)" van Radboudumc onder leiding van dr. Joanne de Hullu.

Op onze website kun je alle informatie over dit onderzoek lezen, klik daarvoor hier.

 

 

Stichtingen zoals Ruby and Rose zijn voor artsen en onderzoekers onontbeerlijk om hun onderzoeken gefinancierd te krijgen. In het filmpje hiernaast legt ervaringsdeskundige Merel Prins en gynaecologisch oncoloog dr. Jürgen Piek uit waarom.

 

Zodra er voldoende financiële middelen zijn om een nieuwe subsidieronde uit te schrijven zullen we dat via de website van Ruby and Rose laten weten. Doneer dus om nieuwe onderzoeken een kans te geven. Ieder euro telt!


bestuur RUBY AND ROSE

De afgelopen maanden hebben zich binnen het bestuur van Ruby and Rose enkele wijzigingen voor gedaan. Onze secretaris Patty van Vierzen heeft helaas besloten om per 1 juli 2022 te stoppen met haar bestuursactiviteiten voor Ruby and Rose. Namens het bestuur van Ruby and Rose willen we hierbij Patty enorm bedanken voor haar inzet, we zijn je dankbaar voor jouw energie en enthousiasme waarmee je je de afgelopen jaren hebt ingezet voor Ruby and Rose.

Verder is per september 2022 Merel Prins toegetreden tot het bestuur. Merel gaat vanuit haar bestuursrol met name de coördinatie van de PR voor haar rekening nemen. Uiteraard zijn wij erg blij met deze aanvulling van het bestuur en hebben vertrouwen in een mooie samenwerking.

Per heden bestaat het bestuur uit:

Pamela Hoetelmans (voorzitter)

Dagmar Dielissen (penningmeester)

Merel Prins (marketing en PR)

Leon Massuger (oprichter, wetenschap/onderzoek)

De functie van secretaris zal waarschijnlijk op korte termijn worden ingevuld

Prof. dr. Leon Massuger

Pamela Hoetelmans

Dagmar Dielissen

Merel Prins


Contact met ruby and rose

Stichting Ruby and Rose

info@Rubyandrose.nl

KvK nr 09162620

Banknr NL40RABO0326301321

ANBI 816108146