Wereldkankerdag 2024

Gepubliceerd op 29 januari 2024 om 11:39

 

 

4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de impact die de ziekte heeft. Dit jaar staan we stil bij verder leven met kanker. Want of je nu zelf patiënt bent of iemand om wie je geeft: de gevolgen van kanker op je leven zijn niet te onderschatten. 

Daarom openen zorgorganisaties op en rond Wereldkankerdag hun deuren om te laten zien wat zij voor mensen met kanker en hun naasten kunnen betekenen. Van een lezing over een behandelmethode tot een luisterend oor, en van een fit-challenge tot wandelcoaching.

Ontdek activiteiten rondom Wereldkankerdag

Ben je benieuwd welke zorg en begeleiding er beschikbaar is voor mensen die te maken hebben met kanker? In de dagen rondom Wereldkankerdag kun je hiermee kennismaken. Er worden speciale workshops, open dagen, bijeenkomsten en andere activiteiten georganiseerd door organisaties in het hele land. Deze activiteiten vind je in de Activiteitenagenda. 

Ontmoet lotgenoten

Soms is het fijn om contact te hebben met mensen die hetzelfde meemaken als jij. Ervaringen van anderen kunnen steun en herkenning bieden. Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met lotgenoten. Via een patiëntenorganisatie, een IPSO centrum, online via de kanker.nl community of de Lotgenotenzoeker.

Volg Wereldkankerdag op social media

Volg Wereldkankerdag op Facebook en Instagram

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.