Oprichter Stichting Ruby and Rose

'Ik heb een droom'

Prof. dr. Leon Massuger, gynaecoloog-oncoloog, zag en ziet dagelijks het verdriet, de pijn en het diepe leed dat vrouwen treft met de diagnose baarmoederhalskanker of eierstokkanker. Dáár wilde hij iets aan doen. Daarom richtte Leon Massuger in 2006 Stichting Ruby and Rose op: om samen de strijd aan te gaan tegen vrouwenkankers.

Stichting Ruby and Rose zoekt steun in de strijd tegen vrouwenkanker. Er is te weinig aandacht voor vormen van kanker die alleen de vrouw kunnen treffen. Jaarlijks krijgen ongeveer 4500 vrouwen een vorm van kanker aan o.a. de baarmoederhals, baarmoeder, eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1500 vrouwen overlijden aan de gevolgen. Leon Massuger houdt zich voornamelijk bezig met onderzoek naar eierstokkanker. Volgens hem is dit de moeilijkste vorm van kanker die meestal pas in een zeer laat stadium wordt vastgesteld. Dit komt doordat de ziekte, die zich met name in de buikholte uitbreidt, alle ruimte heeft om zich zonder veel symptomen te ontwikkelen. De oorzaak van deze verschrikkelijke aandoening is nog volstrekt onbekend.

Er is veel onderzoek nodig en onderzoek doen kost erg veel geld. Om fondsen te werven zet Ruby and Rose vele leuke acties op touw. Hiermee is al een aantal belangrijke projecten gefinancierd.

 

Leon Massuger droomt van een toekomst waarin eierstokkanker te voorkomen en/of goed te behandelen is.

Ruby and Rose zet zich landelijk in en probeert zo veel mogelijk fondsen te werven om zo veel mogelijk onderzoeken te financieren. Hierdoor kunnen meer projecten worden gefinancierd, met als uiteindelijk doel een langere levensverwachting voor vrouwen met deze agressieve vorm van kanker. Want elke vrouw met eierstokkanker, is er één te veel.